Veelgestelde vragen over donaties aan Red het Regenwoud

Francisco klimt op een boom in het regenwoud Ons werk ter plekke (© Magnus Arrevad)

Waarom zou ik een donatie doen aan Red het Regenwoud?

Red het Regenwoud (officiële naam in het Duitse verenigingenregister: Rettet den Regenwald e. V.) zet zich al sinds 1986 actief in voor het behoud van de regenwouden. Naast protestacties en voorlichtingswerk steunen we mensen ter plekke in hun werk voor het behoud van het regenwoud. We helpen met fondsen voor de erkenning van hun bosrechten, voor juridische actie en voor protestcampagnes in de landen tegen overexploitatie, milieuverwoestende exploitatie van minerale hulpbronnen en de vernietiging van bossen voor monoculturen zoals palmolieplantages. Zonder internationale hulp staat de lokale bevolking vaak machteloos. Etnische minderheden worden gediscrimineerd. Ze beschikken niet over de financiele middelen om hun rechten te laten gelden en de natuur te beschermen. Daarom is jouw donatie belangrijk.

Hoeveel van mijn donatie komt terecht bij de projecten?

De uitgaven voor projecten en campagnes kwamen in 2022 in totaal uit op ongeveer 1,3 miljoen euro (70%). Met 1,1 miljoen euro steunden we 63 projecten van onze partners in 16 landen wereldwijd. Voor PR bedroegen de uitgaven 21%. De administratiekosten werden ook in 2022 laag gehouden op 9%.

Lees hier ook ons Jaarverslag 2022 (in het Duits, binnenkort ook in het Nederlands).

Is mijn donatie veilig?

Door de SSL-procedure kunnen jouw gegevens alleen worden gelezen door onze server en zijn ze dus effectief beschermd tegen derden en onbevoegde personen.

Kan ik Red het Regenwoud vertrouwen?

Red het Regenwoud is al jarenlang bekend als serieuze en gevestigde milieuorganisatie. Ook de media doet er vaak een beroep op. Transparantie is voor ons als vereniging zonder winstoogmerk van groot belang om vertrouwen op te bouwen en ons werk zichtbaar te maken voor het publiek en onze donateurs nut. Vandaar dat Red het Regenwoud lid is van het Initiatief Transparency International Deutschland e. V. Sinds 1988 zijn we door de Duitse belastingdienst erkend als instelling van openbaar nut. Het werk van Red het Regenwoud wordt voortdurend gecontroleerd door de Duitse belastingdienst.

Ik ben donateur en mijn bankrekening is veranderd, wat moet ik doen?

Geef je nieuwe bankgegevens door via e-mail aan buero@regenwald.org, per telefoon via +49 (0) 44 10 38 04 of per post aan Rettet den Regenwald e. V., Jupiterweg 15, 22391 Hamburg, Duitsland.

Ik wil geen donateur meer zijn, wat moet ik doen?

Red het Regenwoud hanteert geen opzegtermijnen dus je kunt donaties op elk moment stoppen. Stuur ons in dit geval een informele opzegging per mail aan info@regenwoudredden.org of per post aan Rettet den Regenwald e. V., Jupiterweg 15, 22391 Hamburg, Duitsland.

Bij wie kan ik terecht met andere vragen?

Mocht je een andere vraag hebben, stuur dan gewoon een berichtje naar info@regenwoudredden.org.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte – voor de bescherming van het regenwoud!