Sluiten
Your Browser doesn't support this map.

Projecten van onze partners ter plekke

Inheemse beschermers van het regenwoud, ecoguards en activisten – zij allen bewaren het leefgebied van dieren, planten en het thuis van miljoenen mensen. Red het Regenwoud steunt met de verzamelde donaties ruim 50 projecten in de tropische gebieden van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Elke dag werken onze partners hard aan het behoud van de ecosystemen met de dieren, planten en mensen die er leven, waaronder veel inheemse volkeren. Wil je meer weten? Hier stellen wij je een aantal van de projecten voor die wij met jouw hulp steunen.

Maya-ruïnes in Yucatán
Mexico

Regenwoud beschermen met de inheemse vrouwen-coöperatie Túumben K'óoben

Het gebied is het grootste aaneengesloten tropische bosgebied in Midden-Amerika en het thuis van de jaguar. Een coöperatie van inheemse vrouwen wil hier percelen regenwoud kopen om verzet te bieden tegen een vernietigend infrastructuurproject en om de natuur en hun tradities te behouden.

Ecoguards in het regenwoud Cross River in Nigeria
Nigeria

Ecoguards bewaken het bos bij Afi Mountain

In een kleine streek in het oosten van Nigeria leven nog gorilla's, chimpansees en bosolifanten – bij de Afi Mountain en in de Cross River National Park. De organisatie Devcon zet zich in voor de bescherming van deze gebieden door ecoguards op te leiden en door bronnen van inkomsten met de dorpelingen te ontsluiten die de natuur respecteren.

De inheemse Dayak Tomun uit Kinipan verdedigen zich tegen de ontbossing van hun bos door het palmoliebedrijf SML
Indonesië

Borneos oerwouden beschermen en inheemse volkeren sterker maken

De activisten van Save our Borneo (SOB) zijn echte vechters: Zij verdedigen het regenwoud tegen de ontbossing, blokkeren palmoliebedrijven en helpen inheemse volkeren de nodige landrechten te verwerven.

Spiritualiteit in Guinea-Bissau.
Guinee-Bissau

Radio-uitzending en oude rituelen bewaren het bos van Guinea-Bissau

In het land van herkomst van de milieuactivist Lamin Seidi Cani zijn de bossen vol van goede en boze geesten en akelige creaturen. Maar zelfs de boze geesten doen goed want de spiritualiteit van de mensen helpt om de natuur te beschermen. Bovendien helpt de macht van de radio.

Inheemse Ka'apor-vrouw met kindje in het Amazoneregenwoud
Brazilië

De inheemse Ka'apor verdedigen het Amazone­regenwoud

De inheemse Ka’apor beschermen het laatste grote stuk regenwoud in het Zuidoosten van het Amazonegebied. Ze volgen illegale houthakkers en stropers en schakelen hun vrachtwagens uit.

Vrouwelijke ecoguards bewaken het Grebo-Krahn National Park in Liberia
Liberia

Beschermsters van de jungle

Chimpansees zijn de naaste verwanten van de mens – en toch zijn ze ondertussen met uitsterven bedreigd. Om ze te redden, willen natuurbeschermers hun habitat behouden. Daarbij werken ze samen met de bevolking, want de redding van de chimpansees kan alleen samen slagen. Vrouwen hebben hierbij een sleutelrol.

Sulawesi-jaarvogel
Indonesië

Vrijheid voor vogels in gevangenschap

In Indonesië floreert de illegale vogelhandel. Het wordt stil in de bossen omdat stropers zo veel vogels vangen. De organisatie FLIGHT vecht tegen criminelen, oefent druk uit op politici en wekt bij de mensen de liefde op voor vogels die in vrijheid leven in plaats van in gevangenschap.

Een oostelijke laaglandgorilla in het Kahuzi-Biega National Park
Democratische Republiek Congo

De Batwa en de gorilla's

In het thuis van de met uitsterven bedreigde gorilla's aan de rand van Kahuzi-Biega National Park in de Democratische Republiek Congo zet de organisatie CAMV zich in voor de inheemse Batwa.

© Konrad Wothe

Geef een donatie voor het behoud van het regenwoud


Wordt donateur

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte – voor de bescherming van het regenwoud!