Mist in het regenwoud Mist in het regenwoud (© Stéphane Bidouze /Fotolia) Terug naar het overzicht

Donatie voor de regenwouden

Het ecosysteem in het regenwoud is zo dicht verweven dat onderzoeksters en onderzoekers bijna elke dag nieuwe soorten ontdekken. De biodiversiteit is nergens anders op de aarde zo hoog.

Nu doneren

De regenwouden van onze aarde zijn echte schatkamers voor de soortenrijkdom. Oeroude boomreuzen groeien in de hemel met hun dikke wortels diep in de bodem verankert. Op elk van deze bomen leeft een onschatbaar aantal insecten waarvan sommigen alleen op deze specifieke boomsoort voorkomen. Op één hectare regenwoud leven er meer soorten dan in geheel Europa. Je ruikt de orchideeën in de boomkruinen, kleine aapjes springen van tak naar tak, vogels tjilpen tussen de bladeren. Waterdruppels vallen neer op de groene bladeren, beken en rivieren voeren de zaden van de bomen voort. Van de laaglandregenwouden, de veenbossen, boomsavannes, mangroven tot de nevelwouden van des Andes – alles zoemt, zingt en gonst met leven.

Regenwouden spelen een sleutelrol voor het globale klimaat. Alleen als wij de regenwouden bewaren kunnen wij de race tegen het uitsterven van soorten en de klimaatcrisis winnen.

Er leven honderden miljoen mensen in de bossen die tal van culturen herbergen en onze bestaansbasis vormen. Niets is belangrijker om te zorgen dat zij blijven bestaan. Hun bescherming en hun behoud is belangrijk voor ons allemaal. Samen met onze partners engageren wij ons voor de bossen, voor het klimaat en voor de soortenrijkdom. Steun ons veelzijdige werk m.b.t. regenwouden voor een leefbare toekomst.

Jouw donatie voor de bescherming van de regenwouden steunt bijvoorbeeld de volgende projecten:

Ecoguards in het regenwoud Cross River in Nigeria

Steun voor natuurbeschermers in Nigeria

Ecoguards beschermen het leefgebied van gorilla's, drils, chimpansees en vele andere soorten primaten bij Afi Mountain in Nigeria. Martins Egot van de organisatie Devcon leidt daartoe rangers in de dorpen op. Alternatieve bronnen van inkomsten maken het vrijwilligerswerk mogelijk.

Lees meer over dit project

Bergregenwoud Los Cedros, Ecuador

De bergregenwouden in Ecuador hebben bescherming nodig

De in mist gehulde bergregenwouden in de Andes in het noorden van Ecuador hebben een enorme soortenrijkdom te bieden. Maar de regering en buitenlandse bedrijven plannen de ontginning van grondstoffen zoals goud en koper. De inheemse bevolking heeft zich verenigd in initiatieven zoals OMASNE en verzetten zich succesvol tegen deze plannen.

Lees meer over dit project

Jouw donatie voor het regenwoud

Mist in het regenwoud
 

Je kunt het bedrag ook zelf aanpassen!

Geen winstoogmerk Rettet den Regenwald e. V. (Red het Regenwoud) is in Duitsland erkend als ANBI (algemeen nut beogende instelling).

Veiligheid van jouw gegevens Jouw gegevens worden gecodeerd (TSL/SSL) overgedragen dus zijn ze tijdens de overdracht effectief beschermd tegen derden.

Donatie opzegbaar Periodieke donaties kun je op elk moment opzeggen door gewoon een berichtje te sturen naar info@regenwoudredden.org.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte – voor de bescherming van het regenwoud!