Jaguar in Indio Maíz Reserva Biologica, Nicaragua Jaguar in Indio Maiz Reserva Biologica (© Indio Maiz Reserva Biologica) Terug naar het overzicht

Donatie voor Latijns-Amerika

In het Amazonegebied is het grootste en bekendste regenwoud van de wereld te vinden. Er leven jaguars, ara's en pijlgifkikkers, en honderden inheemse volkeren.

Nu doneren

Een veelheid van tropische bosgebieden en ecosystemen met een immense biodiversiteit strekt zich uit van Mexico in Midden-Amerika tot Argentinië in Zuid-Amerika: langs de kusten en in het Amazonegebied zijn het vooral regenwouden, in Brazilië zijn er de savannen van de Cerrado, verder naar het zuiden in Paraguay de droge bossen van de Chaco.

Maar deze gevarieerde natuurgebieden worden bedreigd door de hout-, landbouw-, mijnbouw- en energie-industrie. Monoculturen met oliepalmen, soja, suikerriet, veeteelt, giftige bauxiet-, ijzererts- en goudmijnen en waterkrachtcentrales vernietigen en vervuilen het milieu.

De inheemse volkeren die daar leven laten ons zien dat het ook anders kan. Met hun efficiënte gebruik van hulpbronnen en hun manier van leven hebben zij de bossen tot op de dag van vandaag behouden en verdedigen ze het regenwoud samen met milieu- en mensenrechtenorganisaties. Daarvoor hebben zij onze steun nodig.

Het regenwoud van het Amazonegebied is bovendien cruciaal voor het klimaatsysteem van de aarde. Wij moeten ervoor zorgen dat er niet nog meer bos gerooid wordt, zodat de complexe kringlopen van de natuur behouden kunnen worden. Help alsjeblieft mee!

Jouw donatie voor Latijns-Amerika steunt bijvoorbeeld de volgende projecten:

Inheemse Ka'apor-vrouw met kindje in het Amazoneregenwoud

De Ka’apor beschermen het Amazoneregenwoud in Brazilië

De inheemse Ka’apor beschermen en verdedigen de laatste regenwouden in het Zuidoosten van het Amazonegebied. Maar ze worden massaal bedreigd door houthakkers, veeboeren en mijnbouwbedrijven. De Ka’apor hebben steun nodig om zich effectief te kunnen verdedigen tegen de aanvallen en om hun jungle te kunnen beschermen.

Lees meer over het project

Bergregenwoud Los Cedros, Ecuador

De bergregenwouden in Ecuador hebben bescherming nodig

De bergregenwouden in de Andes in het noorden van Ecuador hebben een enorme soortenrijkdom te bieden. Maar de regering en buitenlandse bedrijven plannen de ontginning van grondstoffen zoals goud en koper. De inheemse bevolking heeft zich verenigd in initiatieven zoals OMASNE en verzetten zich succesvol tegen deze plannen.

Lees meer over het project

Maya-ruïnes in Yucatán

Regenwoud in Mexico beschermen met de inheemse vrouwen-coöperatie Túumben K'óoben

Dit gebied is het grootste aaneengesloten tropische bosgebied in Midden-Amerika en het thuis van brulapen, tapirs en jaguars. Een coöperatie van inheemse vrouwen wil hier percelen regenwoud kopen om verzet te bieden tegen een vernietigend infrastructuurproject en om de natuur en hun tradities te behouden.

Lees meer over het project

Jouw donatie voor het regenwoud

Jaguar in Indio Maíz Reserva Biologica, Nicaragua
 

Je kunt het bedrag ook zelf aanpassen!

Geen winstoogmerk Rettet den Regenwald e. V. (Red het Regenwoud) is in Duitsland erkend als ANBI (algemeen nut beogende instelling).

Veiligheid van jouw gegevens Jouw gegevens worden gecodeerd (TSL/SSL) overgedragen dus zijn ze tijdens de overdracht effectief beschermd tegen derden.

Donatie opzegbaar Periodieke donaties kun je op elk moment opzeggen door gewoon een berichtje te sturen naar info@regenwoudredden.org.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte – voor de bescherming van het regenwoud!