Gorilla met jongen Gorilla met jongen (© Istockphoto) Terug naar het overzicht

Donatie voor dieren en hun leefgebieden

Gorilla's in het Congobekken, orang-oetans in Indonesië en jaguars in Brazilië – als wij het leefgebied van bekende, geliefde en tegelijkertijd bedreigde dieren beschermen, bewaren wij het ook voor veel andere soorten.

Nu doneren

De soortenrijdom in tropische landen is adembenemend. Elke tweede dier- en plantensoort op aarde heeft hier zijn leefgebied. Bijna dagelijks ontdekken onderzoeksters en onderzoekers onbekende soorten. Soms is dat een echt indrukwekkende vondst: Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers dat de Tanapuli-orang-oetan een eigen soort is. Er leven nog maar 800 dieren in de bossen van Sumatra. Deze vondst laat ons ook zien hoe weinig wij weten over onze naaste verwanten en hoe veel informatie er nog ontbreekt over de regenwouden. Elke diersoort – van piepkleine insecten tot machtige grote katten – spelen een belangrijke rol in het ecosysteem en is onvervangbaar.

Maar nog nooit tevoren was de lijst van de met uitsterven bedreigde soorten zo lang als vandaag. Daarvoor zijn er verschillende oorzaken: Hun leefgebied wordt verwoest door plantages en veeweiden, ze worden gejaagd door stropers en trofeejagers en hele ecosystemen worden verwoest door de mijnbouw, stuwdammen en winstbejag.

Het goede nieuws is: Wij kunnen gorilla's, Sumatra-tijgers, schubdieren, paradijsvogels en vele anderen bewaren door hun leefgebied te beschermen. Soms is het nodig om dieren in nood te redden.

Dit is dan ook wat wij doen samen met onze partners ter plekke.

Jouw donatie voor het welzijn van dieren steunt bijvoorbeeld de volgende projecten:

Chimpansees in Liberia

Beschermsters van de jungle

De West-Afrikaanse chimpansees zijn de naaste verwanten van de mens – en toch zijn ze ondertussen met uitsterven bedreigd. Om ze te redden, willen natuurbeschermers van de Wild Chimpanzee Foundation samen met de bevolking hun leefgebied behouden.

Lees meer over dit project

Orang-oetan-baby in het regenwoud.

Hulp voor milieuactivisten op Borneo

Meer dan bijna elke andere diersoort staan orang-oetans symbool voor wat wordt vernietigd voor palmolieplantages. Hun leefmilieu wordt elke dag kleiner. Samen met onze partners moeten wij een eind maken aan de illegale activiteiten van de palmoliebedrijven.

Lees meer over dit project

Sulawesi-jaarvogel

Vrijheid voor vogels in gevangenschap

Eén miljoen wilde vogels wordt jaarlijks geroofd uit de bossen van Sumatra Traditie en winstbejag zorgen ervoor dat het stil wordt in de bossen. De Indonesische organisatie FLIGHT zet zich succesvol in tegen de handel en de smokkel met wilde dieren en laat de dieren vervolgens weer vrij in beschermde gebieden.

Lees meer over dit project

Jouw donatie voor het regenwoud

Gorilla met jongen
 

Je kunt het bedrag ook zelf aanpassen!

Geen winstoogmerk Rettet den Regenwald e. V. (Red het Regenwoud) is in Duitsland erkend als ANBI (algemeen nut beogende instelling).

Veiligheid van jouw gegevens Jouw gegevens worden gecodeerd (TSL/SSL) overgedragen dus zijn ze tijdens de overdracht effectief beschermd tegen derden.

Donatie opzegbaar Periodieke donaties kun je op elk moment opzeggen door gewoon een berichtje te sturen naar info@regenwoudredden.org.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte – voor de bescherming van het regenwoud!