Regenwoud ten zuiden van het Korup National Park, Kameroen Regenwoud ten zuiden van het Korup National Park, Kameroen (© Joshua Linder) Terug naar het overzicht

Donatie voor Afrika

In het Congobekken is het op één na grootste regenwoud van de wereld te vinden. Hier leven gorilla's, chimpansees en bosolifanten. Ook West-Afrika en Madagaskar hebben groene bossen met een adembenemende soortenrijkdom. Onze partners ter plekke zijn moedige milieuactivisten en hebben jouw steun nodig om de bossen te bewaren.

Nu doneren

Afrika is veel meer dan de savannes van de Serengeti met haar enorme kuddes dieren. Afrika is ook een continent van regenwouden. Nergens anders dan in de jungle ten zuiden van de machtige Congo-rivier leven bonobo's, één van de vier grote apensoorten op aarde. Hun naaste verwanten, de gorilla's, die maar in weinig landen te vinden zijn, hebben hier een thuis. Deze bossen zijn erg belangrijk voor hun bewoners, zoals de zilverrug (mannetjesgorilla), voor de soortenrijkdom en klimaatbescherming.

De culturele diversiteit is in Afrika net zo rijk als de natuur. Alleen al in het Congobekken leven meer dan 150 inheemse volkeren. Niet verwonderlijk, want Afrika is de wieg van de mensheid.

Grote bosgebieden zijn nog intact, maar oppervlaktes verdwijnen in hoog tempo. Plantagebedrijven zijn aan het uitbreiden in Afrika. Bovendien is er een golf van olie- en gasprojecten op komst.

Onze partners doen alles wat zij kunnen om de bestaansbasis van miljoenen mensen en de rijkdommen van de regenwouden te bewaren.

Jouw donatie voor Afrika steunt bijvoorbeeld de volgende projecten:

Vrouwelijke ecoguards bewaken het Grebo-Krahn National Park in Liberia

Liberias beschermsters van de jungle

De West-Afrikaanse chimpansees zijn de naaste verwanten van de mens – en toch zijn ze ondertussen met uitsterven bedreigd. Om ze te redden, willen natuurbeschermers van de Wild Chimpanzee Foundation samen met de bevolking hun leefgebied behouden.

Lees meer over het project

Inheemse Ekuri demonstreren tegen een snelweg

Steun voor natuurbeschermers in Nigeria

Ecoguards beschermen het leefgebied van gorilla's, drils, chimpansees en vele andere soorten primaten bij Afi Mountain. Martins Egot van de organisatie Devcon leidt daartoe rangers in de dorpen op.

Lees meer over het project

Een oostelijke laaglandgorilla in het Kahuzi-Biega National Park

Kongo-Kinshasa: De Batwa en de gorilla's

De regio van het Kahuzi-Biega National Park waar de met uitsterven bedreigde gorilla's leven, is het thuis van de inheemse Batwa. De organisatie CAMV zet zich ervoor in om de rechten van de inheemse bevolking en de bescherming van het regenbos te verenigen. Want de natuur kan alleen worden bewaard met behulp van de mensen.

Lees meer over het project

Jouw donatie voor het regenwoud

Regenwoud ten zuiden van het Korup National Park, Kameroen
 

Je kunt het bedrag ook zelf aanpassen!

Geen winstoogmerk Rettet den Regenwald e. V. (Red het Regenwoud) is in Duitsland erkend als ANBI (algemeen nut beogende instelling).

Veiligheid van jouw gegevens Jouw gegevens worden gecodeerd (TSL/SSL) overgedragen dus zijn ze tijdens de overdracht effectief beschermd tegen derden.

Donatie opzegbaar Periodieke donaties kun je op elk moment opzeggen door gewoon een berichtje te sturen naar info@regenwoudredden.org.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte – voor de bescherming van het regenwoud!